Lever Danmark op til Verdensmålene?

I dag, 12. juni, udsender en bred gruppe repræsentanter for danske CSO’ere en fælles rapport med titlen:
What will Denmark look like in 2030?
I rapporten giver de deres syn på Danmarks bestræbelser på at leve op til Verdensmålene.

Baggrunden for udarbejdelse af rapporten, er erfaringer fra samarbejdet om holdninger til regeringens handlingsplan og forberedelserne til mødet i HLPF/FN i disse dage.

Det er rapportens gennemgående tema, at selv om Danmark på mange måder står med et gunstigt udgangspunkt i forhold til arbejdet med verdensmålene, betyder det ikke at der kan “hviles på laurbærrene”.

Citatet herunder er hentet fra rapportens indledning:
 
 
 
 
 
 
Our report challenges the widespread belief that
Denmark, by and large, already has achieved the
Sustainable Development Goals at home and that
Denmark’s main contribution is to export sustainable
solutions to help others implement them.

Rapporten gennemgår og bedømmer mål for mål Danmarks position, og supplerer med ialt 83 specifikke anbefalinger til, hvordan Danmark kan videreføre en positiv udvikling til opnåelse af Verdensmålene.

Som det fremgår af rapporten, er alle bidrag alene tegnet af enkeltpersoner og/eller organisationer, der er således tale om et tværgående samarbejde båret af et fælles ønske om at styrke arbejdet for opnåelse af verdensmålene, også i Danmark. Rapporten skal bl.a. stå som dansk input til mødet i HLPF i FN.

Vi i Globale Seniorer har samme ønske, og vi ser rapporten som et dokument der bl. a. kan bruges til interne diskussioner om GS’ videre arbejde med Verdensmålene.

>>>      Hent rapporten her!

Lene Grønfeldt