Sjov og opmuntrende dialog med skoleelever

Ellen Farr og Asbjørn Andersen gengiver her deres sjove og opmuntrende oplevelse af at være i dialog med en række skoleelever om Verdensmålene

Skoleelev fra Solvangskolen i Farum har tegnet illustration til Verdensmål 3: Sundhed og trivsel

Er du selv vegetar? Rejser du med fly? Synes du vi er for mange mennesker på jorden? Har du selv børnebørn ? Er det derfor du vil gøre noget ved klimaet?

Rigtig mange relevante spørgsmål, mange generelle og en del personlige fløj gennem luften i klasselokalerne. Alle klasser var vildt interesserede og lyttede, mens vi fortalte, og der var god gang i diskussionen og spørgsmålene bagefter.

I april måned hang globale seniorers verdensmålsudstilling på Solvangskolen i Farum. Skolen havde arbejdet over 3 uger med verdensmålene i alle klasser og det hele kulminerede i en stor udstillings- og oplægsdag for forældrene. Over et par uger besøgte vi 10 forskellige klasser i en lektion fra 4 klasse til 5, 6 og 8 klasser. Vi fortalte om baggrunden for verdensmålene, og så valgte vi hver sin indgang til de mål, vi selv kender mest til. Asbjørn snakkede mest om miljø- og klimamålene, mens jeg mest talte om ulighed og kvinder. Der var stor interesse i alle klasser for at vide noget mere om vores erfaringer fra henholdsvis Tanzania, Kenya, Zambia og Grønland. Men hovedvægten lå på verdensmålene. Vores opgave var, at supplere lærernes arbejde med vores viden om målene og vores baggrund og engagement. Herunder forsøgte vi også at formidle vigtigheden af at tage ansvar for fremtiden samt understrege betydning af, at alle målene har betydning. På udstillingsdagen var det en fornøjelse at høre eleverne fortælle deres forældre om verdensmålene og se og høre det engagement, som eleverne formidlede videre til deres forældre.

Hanne Steen Christensen fra Globale Seniorer er i dialog med en skoleklasse om Verdensmålene på Kulturværftet i Helsingør.

Ellen Farr og Asbjørn Andersen
10. september 2019