Start på debat om aktiviteterne
Foto: pluk fra aktiviteterne i 2016
Som optakt til gruppedebatten på generalforsamlingen har webmaster stillet bestyrelsesmedlem i Globale Seniorer, Nina Ellinger, nogle spørgsmål om mål og forventninger til debatten og om hendes personlige vurderinger af GS’ aktiviteter
Nina, hvad er bestyrelsens idé med generalforsamlingen i år?
I år skal generalforsamlingens deltagere fokusere på det arbejde vi faktisk går og laver i de forskellige tema og projektgrupper der er etableret. Oplæggene til gruppedebatten skal rumme en kritisk refleksion over året der gik, men formålet med diskussionerne er at gøre folk nysgerrige og give dem lyst til at deltage i arbejdet fremover. Måske kan man også få lidt indtryk af hinanden i grupperne så man får lyst til at deltage i det globale arbejdsfællesskab.
Debatten skulle også åbne for muligheder for at snakke lidt om hvad vi i GS måske skal gøre mere af, mindre af – eller måske gøre helt anderledes fremover? Måske foreslår medlemmerne nye vigtige temaer, som de har lyst til at starte op – fordi tiden for at gøre en indsats er kommet – og fordi man har fundet nogle andre man har lyst til at arbejde sammen med! GS arbejdet er dynamisk. Det er kun medlemmerne egen lyst og frivillige arbejdsindsats, der driver Globale Seniorer.
Du har været med siden starten – hvordan synes du det har udviklet sig i de forløbne 4 år?
GS er vokset meget både i medlemstal, netværk og aktiviteter siden vi startede organisation. Vi har fået lavet de nødvendige systemer og arbejdsgange for bedre at støtte medlemmernes aktiviteter, men samtidig er vi nu bedre i stand til indgå samarbejde med andre ligesindede organisationer og paraplyorganisationer. Vi er blevet medlemmer af andre organisationer der arbejder med spørgsmål der er højt prioriteret. Gennem disse større fællesskaber kan vi støtte arbejdet med vigtige områder som ældres rettigheder eller ulands- og udviklingsspørgsmål. Gennem vores netværk kan vi lave udtalelser og deltage i strategiske møder. Man kan kun sige at GS platformen er blevet ret godt opbygget.
Vi arrangerer mange interne og offentlige møder i de forskellige grupper – dels for selv at blive klogere og dels for at være med til at skabe mere bevidsthed om spørgsmål som ligger os stærkt på sinde – som for eksempel oplysningsarbejde om FNs 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid. Vi ville jo gerne bidrage til at overdrage en bedre verden til børnebørnene.
Hvad håber du for fremtiden for GS?
Jeg håber personligt at vi I GS bliver endnu bedre til at gøre noget for andre – meget gerne for andre ældre der ikke er så privilegerede som vi trods alt er i Danmark. Jeg håber også vi fortsætter arbejdet for en bedre og mere bæredygtig fremtid. Det er der heldigvis andre organisationer der også arbejder med. Kunsten for os bliver at fokusere GS arbejdet så vi kan gøre ting som få eller ingen andre gør – på frivillig basis og sammen med hinanden.
5. marts 2017