Blev Tyskland genforenet?
Globale Seniors Europagruppe inviterer til et åbent medlemsmøde om Tyskland set i et genforeningsperspektiv. Mødet er arrangeret i samarbejde med FIC og er støttet af Europa-nævnet. Mødet har oplæg af:
Per Øhrgaard
Per Øhrgaard, er professor emeritus i Tysk og Europæiske Studier ved Copenhagen Business School; han er desuden oversætter, kommentator og fra 2001 medlem af Det Danske Akademi.
Tid: Onsdag den 26. februar 2020 kl. 13:00 – 15:00
Sted: FIC og Globale Seniorers lokaler, Ramsingsvej 30, 2500 Valby
BEMÆRK!
Indgangen til mødelokalet er denne gang via hovedindgangen til Serviceforbundet. Adgang er fra parkeringspladsen på hjørnet af Høffdingsvej og Ramsingsvej. I receptionen vil der være skiltet til mødelokalet.
Tilmelding
Alle medlemmer er velkomne til mødet, men vi vil bede jer om skriftlig tilmelding pr. mail til Finn Hansson, finn.hansson@gmail.com, senest den 24. februar 2020.
Per Øhrgaards oplæg
Efter DDRs sammenbrud i efteråret 1989 gik foreningen af de to Tysklande hurtigere, end alle til at begynde med havde forestillet sig. Det var derfor uundgåeligt, at den ikke kun skabte glæde, men også medførte problemer. Nogle af dem kunne imidlertid enten havde været undgået eller minimeret. Blandt de største var afindustrialiseringen af DDR, som denne del af Tyskland stadig døjer med. At der ikke i forbindelse med foreningen blev udarbejdet en ny forfatning, har efterladt østtyskerne uden egentligt ejerskab til det samlede Tyskland, hvad der er en del af forklaringen på det ekstreme højres særlige succes i denne del af landet. Det er altid nemt at være bagklog, så det er mere interessant at se på den kritik, som allerede ytredes under selve processen.
