Vandkiosken kom i brug – Kiberagruppen lukker ned

 
Tirsdag den 13. november blev den vandkiosk som Globale Seniorer har samlet ind til indviet. Det skete med en stor fest med med gæster fra kommunen, kirken og ældreorganisationer. Overskuddet fra vandkiosken går til Kibera Daycare Center for Elderly, som driver kiosken.
Maria Justiniano deltog i åbningen og beretter her om festen og det projekt, der nu er sat et værdigt punktum for.

 
 
GS har i flere år samlet penge ind til at et ældrecenter i bydelen kunne købe en vandtank og starte en indkomstgivende forretning ved at sælge vand. Den nye vandtank blev købt i januar og der har siden været arbejdet hårdt på at føre rør fra vandværket og hen til tanken. Det har ikke skortet på udfordringer, men heldigvis er Kibera Daycare Center for the Elderly drevet af utrættelige frivillige, der tager kampen op for og med deres ældre medborgere. De har gennem årene fået etableret et godt forhold til kommunen, og den lokale ”chef” har stået dem bi med at få tilladelserne igennem til at føre vand og til at etablere en kiosk.

Agnes er koordinator for vandkiosken i Kibera

Også kommunaldirektøren dukkede op til indvielsen af vandkiosken

Midt i november faldt det hele på plads og de ældre er begyndt at sælge vand. De får undervisning i et simpelt regnskabssystem og i at lave en fordelingsplan der sikrer at så mange af de ældre som muligt kan skiftes til at passe kiosken og derved tjene en skilling til sig selv og få ejerskab overfor kiosken. De involverede ældre brugere af centeret er meget optimistiske og glæder sig til at køre det.
Det hele blev fejret officielt i denne uge, hvor kommunens folk, andre ældreorganisationer i Kenya, kirken og ikke mindst alle de ældre mennesker (ca. 100) deltog. Først blev kiosken officielt åbnet af Globale Seniorer og herefter var der fest med masser af sang, dans og taler. Så blev kagen skåret og alle stod i række for at få udleveret en tallerken ris og bønner, i dagens anledning med et lille stykke kød til de heldige.

Det var en værdig afslutning på indsatsen fra Kiberagruppen i Globale Seniorer med at skaffe penge til en vandkiosk. Vi har dermed givet et lille bidrag til at forbedre forholdene for en gruppe ældre mennesker i slumområdet Kibera i Nairobi. Kibera Daycare Center for Elderly ser det som en stor anerkendelse af deres daglige arbejde og udtaler, at for de ældre betyder det at de får en funktion og derfor med stolthed kan bidrage til det center, som de er flittige brugere af.

Maria Justiniano
November 2018