Vær aktiv pensionskunde

Asbjørn Andersen sender, inspireret af et møde i MS om pensionsinvesteringer, dette referat med opfordring til at blive aktiv pensionskunde
 

 
Ved du hvor dine pensionspenge bliver investeret? Er det i ansvarlige CSR-virksomheder, eller er der iblandt useriøse virksomheder, der udnytter alt og alle? Det første overblik viser desværre at alle pensionskasser også investerer i uansvarlige virksomheder. Det bør der gøres noget ved.

Der er i alt ca. 3.000 mia. kroner opsparet i vores pensionsordninger. Det gør, at vore penge kan bidrage til ansvarlige virksomheders økonomiske muligheder og aktiviteter.

I dag bliver nogle af disse milliarder investeret i virksomheder, der ikke arbejder ansvarligt. F.eks. ved:
– At se stort på eller undertrykke menneskerettigheder og arbejdsrettigheder
– At støtte folkeretslige overtrædelser, bl.a. fordrivelse af lokale beboere eller udføre ulovlige
aktiviteter i okkuperede områder
– At skade klimaet ved fortsat at medvirke til store CO2 emissioner
– At forurene miljøet i land- og vandområder og dermed ødelægge centrale livgivende biologiske balancer

Jeg deltog i weekenden i et spændende MS-initiativ for at samle aktive pensionskunder, der vil presse pensionskasserne til at forvalte vore pensionsmidler bæredygtigt og ansvarligt. MS har stillet koordinationsressourcer til rådighed. Vi aktive pensionskunder vil bidrage med spændende afklaringer og aktiviteter. Det, der kan opnås, er bl.a.:
– Transparente investeringerne, dvs. lister med godkendte og udelukkede firmaer
– En pensionskasse mærkning f.eks. i stil med Svane mærket, som kan vejlede pensionskunder

Der er stadigt behov for flere aktive pensionskunder, men også kunder, der vil følge med og deltagere i udvalgte tiltag. Evt. arrangerer jeg gerne et møde om emnet. Yderligere information kan fås hos MS-koordinator Maja Bech Gregersen (7731 0087) eller mig (93936070).

Asbjørn Andersen
4. februar 2018