Globaliseringsgruppen


senest opdateret 13-10-2016

Er TTIP en trojansk hest?    

trojansk-hestMission
Globaliseringsgruppen arbejder for regulering af globaliseringen – for mere effektiv og bedre fungerende politisk og juridisk regulering som alternativ til regulering via marked og militær.
Vores fokus ligger på institutionerne, deres funktion og rammer. Ikke blot de statslige institutioner, men også den aftalebaserede regulering af arbejdsmarked, CSR/forbrugerpolitisk påvirkning af produktionsvilkår etc.

Som konsekvens af denne mission vil vi – udover den generelle indsats for at styrke regulering og institutioner – også arbejde med konkrete projekter, som for eksempel vores møde i 2014 på årsdagen for ulykken på Rana Plaza i Bangladesh, hvor vi var med til at protestere over “racet mod bunden” i forhold til tekstilarbejdernes arbejdsforhold.

Metode
Globaliseringsgruppens aktiviteter omfatter oplysningsarbejde, debat og medieindsats. Vi arbejder både for at uddanne os selv (debat af læst stof, studieture etc.) og oplysning i forhold til offentligheden, offentlig kommunikation (i medier og ved offentlige debatmøder).

Gruppen og dens aktuelle fokus
Gruppen består i oktober 2016 af 13 personer der mødes ca. 8 gange årligt, typisk om formiddagen.
Gruppen vil i den kommende periode fokusere på:
Internationale skatteforhold og handelsaftaler

Kontaktperson
Peter Lyngse: peterlyngse@gmail.com

harborside-skattely

Billedet af et skattely!
her fra Bahamas