Udviklingen i udviklingspolitikken

Globale Seniorer åbner de fysiske møder efter Corona nedlukningen med et møde om udviklingspolitik før og nu – og en fejring af, at vi igen kan mødes ansigt til ansigt

 
Program
Bestyrelsen har inviteret Bjørn Førde til på baggrund af hans nylige bogudgivelse Vi tror, vi kan måle alt til at holde oplæg ud fra spørgsmålene:

Hvad lærte jeg om og af den danske udviklingsbistand fra 70’erne og frem?
Hvor er vi på vej hen – hvad er vigtigt i dag?

Til at udfordre Bjørn på hans synspunkter og sikre at debatten føres sammen med dem, der står for fremtidens udviklingspolitik, har vi inviteret Mellemfolkeligt Samvirkes nuværende generalsekretær Tim Whyte.

Bjørn og Tim’s lægger dermed op til en spændende debat med hinanden og med de mange medlemmer af Globale Seniorer, der både har erfaringer fra udviklingsarbejdet og synspunkter på, hvordan vi kan fremme en bæredygtig, global udviklingspolitik.

Et andet formål med mødet er at fejre at vi igen kan holde fysiske møder sammen, og vi lægger derfor op til at debatten fortsættes uformelt ved bordene, hvor Globale Seniorer serverer et glas vin, en vand eller en øl og lidt snacks.

Tid: onsdag den 16. juni 2021 2020 kl. 16 – 19
Sted: 3F Chaufførernes Fagforening, Mødesalen Svanevej 22, 2400 NV

Der er adgang til mødesalen gennem porten til Svanevej 22, over gården til højre.

Tilmelding
Alle medlemmer af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi beder jer om skriftlig tilmelding pr. mail til globaleseniorer@gmail.com, senest søndag den 13. juni.

Om oplægsholderne
Bjørn Førde har arbejdet et langt liv i det han selv kalder ”udviklingsbranchen”. Fra 1995 til 2002 var han generalsekretær i Mellemfolkeligt samvirke, MS. Derefter 7 år i FN, sidst som direktør for UNDPs demokratiinstitut i Oslo. Bjørn sluttede på arbejdsmarkedet i 2016 efter 5 år i direktørstolen i DPID, Dansk Institut for Partier og Demokrati.

Tim Whyte blev i 2016 generalsekretær i MS. Han har tidligere været vicedirektør i Save the Children i Bangladesh og chefrådgiver i International Labour Organization, Nepal, hvor han tidligere var udviklingsarbejder i MS Nepal. Tim er uddannet bachelor i kolonihistorie fra Wesleyan University, USA. Han er desuden uddannet fagjournalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005.

Corona retningslinjer
Der er stadig Coronasmitte i omløb, men i takt med at stadig flere er blevet vaccineret – hvilket gælder for de fleste af GS’ medlemmer – er restriktionerne blevet lempet og fra og med den 11. juni er det igen tilladt, at op til 100 personer mødes indendørs.

Ved møder i frivillige foreninger går myndighederne ud fra, at deltagerne har Corona-pas og vi beder deltagerne være parat til at vise passet ved ankomsten. Om vi skal bære mundbinde eller ej ved ankomsten og når vi bevæger os rundt i lokalerne, forhandles der om i skrivende stund, men vi vil naturligvis leve optil de regler, der er gældende den 16. juni.
 

Kærlighed ved første blik. Foto fra Bjørn Førdes første besøg i Binga Zimbabwe i 1990 illustrerer forsiden på hans bog.
Foto: Bjørn Førde.