Nationale Mindretal i Europa

Globale Seniorers Europagruppe inviterer til åbent medlemsmøde om Nationale mindretal. Mødet afholdes i samarbejde med FIC og er støttet af Europanævnet:

Hvilke rettigheder, udfordringer og muligheder har de nationale mindretal i dagens Europa – og hvilke potentiale kunne diversitet have set fra flertalsbefolkningernes side?

Ved Hans Heinrich Hansen, tidl. formand for Federal Union Of European Nationalities (Fuen) https://www.fuen.org.

Tid: Onsdag den 21. august 2019 kl. 14:00 – 16:00
Sted: FIC og Globale Seniorer, Ramsingsvej 30, 2500 Valby

Der er adgang til mødelokalet via indgangen midt for facaden ud mod Ramsingsvej, hvor der er skiltet med både FIC og Globale Seniorer. Ring på klokken til FIC og vent tålmodigt – så kommer du gennem nåleøjet!

Tilmelding
Alle er velkomne til mødet, men vi vil bede jer om skriftlig tilmelding pr. mail til Nina Ellinger ninaellinger@gmail.com senest den 19. august.

Om mødets tema
Med udgangspunkt i sit eget liv i Danmark – fra det tyske mindretal i Sønderjylland / Nordslesvig – vil Hans Heinrich Hansen tale om de nationale mindretal i Europa. Nationale mindretal, der er opstået fordi grænserne har flyttet sig over århundreder på grund af talrige krige – eller som resultat af andre slags historiske begivenheder. Der kan også være tale nationale mindretal der aldrig har etableret egne national stater, men lever som mindretal med eget sprog og egen kultur i en anden nationalstats territorium. Da Globale Seniors Europagruppe har planlagt en rejse til Ungarn i oktober vil HHH undervejs komme ind på de ungarske mindretal i nabolandene- og mindretal i Ungarn.
 

Member states of the Framework Convention for the Protection on National Minorities (Tintazulderivative / Fuseau, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)