Kinas politiske system og relationen til EU

Globaliseringsgruppen glæder sig over at kunne genoptage de fysiske møder på Ramsingvej i Valby. Det første møde bliver en opfølgning på debatten om Kina og dets plads i den nye verdensorden. Gruppen ønsker at bidrage til øget viden om og forståelse af baggrunden for Kinas aktuelle politik og har inviteret Professor Xing Li til at holde oplæg.

Xing Li taler og forstår dansk, men foretrækker at holde sit oplæg på engelsk. Hans præsentation på mødet vil omfatte to emner:

– Understanding the Chinese political system (how the Chinese system of meritocracy works, governs, self-corrects, and connects with the grassroots) og
– The rise of China and implications for EU-China relations.

Der vil være god tid til spørgsmål og forhåbentligt en inspirerende debat, der kan udvide vores forståelse.

Xing Li
Xing Li er professor ved Aalborg Universitet, hvor han blev ansat i 2003 og i 2012 udnævnt til professor ved Institut for Politik og samfund. Xing Li var en af de bærende kræfter i etableringen af Kinastudier ved Aalborg Universitet og han har skrevet en lang række bøger og bidrag til internationale værker om Kina og den ny verdensorden.

Tid: Torsdag den 27. maj 2021 kl. 13 – 15
Sted: Serviceforbundets mødelokale Ramsingsvej 30, 2500 Valby

Vi har lånt Serviceforbundets HB-mødelokale og den letteste adgang til dette lokale er via hovedindgangen som ligger på hjørnet af Ramsingsvej og Høfdingevej, med adressen Ramsingsvej 30.

Tilmelding
Alle medlemmer og venner af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi beder jer om skriftlig tilmelding pr. mail til Steffen Gøth, steffengothdk@gmail.com, senest den 24. maj.

Forsamlingsloft og krav om negativ test og mundbind
Foreløbig regner vi med et max. på 25 personer svarende til det aktuelle forsamlingsloft, og tilmelding sker derfor efter “først til mølle”-princippet.

Deltagelse kræver fuldført Covid-vaccination eller en negativ test, der er højst 72 timer gammel.

Samtidig skal vi overholde de øvrige gældende restriktioner og anbefalinger. Vi skal holde afstand og spritte hænder. Vi beder også deltagerne bære mundbind når de ikke sidder ved bordene. Altså mundbind ved ankomst og når man bevæger sig rundt i lokalet.

“Kineserne kommer!” Her terrakottahærens på 15.000 krigere. Fundet er fra 260-210 f.Kr., som en del af Qin Shi Huangdis mausoleum i Shaanxi-provinsen i Kina. Foto: Kevin Poh, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons