Kanslervalg i Tyskland

 
Globale Seniorers Europagruppe inviterer til åbent medlemsmøde med oplæg af
Per Øhrgaard

Per Øhrgaard, er dr. phil. og professor emeritus i Tysk og Europæiske Studier ved Copenhagen Business School; han er desuden oversætter, kommentator og fra 2001 medlem af Det Danske Akademi.

Tid: Tirsdag den 28. september 2021, kl. 14:00 -16:00
Sted: HB mødelokalet i Serviceforbundet, Ramsingsvej 30, 2500 Valby.

BEMÆRK

Indgangen til mødelokalet sker via hovedindgangen til Serviceforbundet. Hovedindgangen har adgang fra pladsen på hjørnet af Høffdingsvej og Ramsingsvej. I receptionen vil der være en guide, der kan vise vej fra receptionen til mødelokalet.

Tilmelding
Alle medlemmer af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi vil bede jer om skriftlig tilmelding pr. mail til Finn Hansson finn.hansson@gmail.com senest den 26. september.

Præsentation af mødets emne
Per Øhrgaard har igen sagt ja til at orientere de globale seniorer om forholdene i Tyskland. Denne gang om mulighederne efter kanslervalget d. 26. september.
Da mødet er kun to dage efter valget kan der næppe siges noget endeligt om regeringsdannelse, men der foreligger formentligt et endeligt resultat.

Der er en række mulige kombinationer efter Merkels lange og stabile periode.
CDU/CSU stiller med Armin Laschet, socialdemokraterne med Olaf Scholz og de grønne med Annalena Baerbock. Hvilke alliancer kan de afhængig af udfaldet af valget danne, hvilken rolle spiller FDP og Die Linke?

Og hvad kan vi forvente fra vores store naboland og ikke mindst i forhold til EU?

Rigsdagsbygningen i Berlin. Foto: Jürgen Matern CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.