Indien under globalisering

Et debatmøde om konsekvenser og udfordringer for et Indien under globalisering. Mødet indledes af Steen Folke og er arrangeret af Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer

Torsdag den 7. juni 2018 kl. 10:30 – 12:30
FIC Svanevej 22, 2. sal, 2400 København NV

Baggrund
I de sidste tre årtier har Indien været under forvandling. Fra en overvejende lukket økonomi baseret på statsintervention, selvforsyning og import-substitutions industrialisering. Til en gradvis mere åben økonomi med udenlandske investeringer, større udenrigshandel, liberalisering og privatisering. Fra ’the Hindu rate of growth’ til vækstrater på størrelse med Kinas. En voksende middelklasse har draget fordele af udviklingen og er stolt af det nye, moderne Indien. Men ulighederne er vokset, og en stor del af befolkningen er stadig meget fattige.

Politisk har det hindunationalistiske BJP taget teten med Modi som premierminister, som internt (til vælgerne) og eksternt (til verdensmarkedet og det internationale samfund) søger at sælge det ’nye Indien’ med stormagtsambitioner. Politisk går tendensen dog mod større fragmentering og regionale og kastebaserede partier. Den egentlige venstrefløj er parlamentarisk svag, men den er aktiv i brede og slagkraftige sociale bevægelser.

Referencer og tilmelding
Mødet er arrangeret af Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer. På anbefaling af Steen Folke henviser vi til Peter Johansens bog: Brudstykker af det moderne Indien.
Desuden her en henvisning til en artikel i Frontline: Manifestation of growing resistance by farmers

Mødet er gratis og åbent for deltagelse af alle interesserede. Tilmelding er obligatorisk og kan ske pr. mail til globaleseniorer@gmail.com

tilbage til Mødeoversigten