Højredrejning i USA og Vesteuropa

– forskydninger i den globale orden

 
Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer kører aktuelt en møderække som samlet skal beskrive de forskydninger i tilgangen til verdensordenen, som vi kan iagttage idag. Vi taler her om forskydninger som indvarsler radikale ændringer i grundlaget for den orden vi har kendt siden slutningen af 2. verdenskrig. Som led i møderækken skal vi bl.a. høre om højredrejningen i USA og Vesteuropa og har som oplægsholder inviteret:

Vibeke Schou Tjalve
Vibeke Schou Tjalve er PhD og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Tid: torsdag den 24. september 2020 kl. 10:30 – 12:30
Sted: 3F Chaufførernes Fagforening, Mødesalen Svanevej 22, 2400 NV

Der er adgang til mødesalen gennem porten til Svanevej 22, over gården til højre.
Vi gør opmærksom på, at der stadig er restriktioner, der skal overholdes. Vi skal holde afstand og spritte hænder. Vi beder også deltagerne bruge mundbind når de ikke sidder ved bordene. Altså, mundbind ved ankomst og når man bevæger sig rundt i lokalet.

Tilmelding
Alle medlemmer og venner af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi beder jer om skriftlig tilmelding pr. mail til globaleseniorer@gmail.com, senest den 21. september. Ved overtegning vil tilmeldte få adgang efter først til mølle princippet.

Om Vibeke Schou Tjalve
DIIS præsenterer Vibeke Schou Tjalve som ekspert i de ideologiske og religiøse rødder bag amerikanske politik, sikkerhed og militærkultur. Hun dækker koblingen mellem udenrigspolitik og offentlighed, især brugen af retorik og symboler i udenrigs- og forsvarspolitik.
Vibeke Schou Tjalve har netop afsluttet et 3-årigt forskningsprojekt Højrefløjens verden sponsoreret af VELUX-fonden. Hun har i 2020 tillige været redaktør på antologien: Geopolitical Amnesia: The Rise of the Right and the Crisis of Liberal Memory, der er udgivet på McGill Queens University Press. Bogens præsenteres indholdsmæssigt med følgende ord:

Across Europe and the US, far-right movements, parties, and governments are changing the language and logic of international order. From Trump to Putin, Orban, or Salvini, zero-sum geopolitics and a fascination with the value-symbols of authority, masculinity and military grandeur are back.

Et par yderligere henvisninger
Vibeke lavede sammen med Lone Frank en podcast til Weekendavisens ’24 spørgsmål til professoren’-serie, omkring den samme emnekreds. Du kan lytte via linket:
24 spørgsmål til professoren

Endelig en henvisning til interviewet med Vibeke i magasinet RÆSON fra den 9. september 2020