Grundkursus i FN´S 17 VERDENSMÅL

Kurset afholdes den 8-14 september 2019 på Marielyst Seniorhøjskole og er arrangeret i et samarbejde mellem seniorhøjskolen og Globale Seniorer

FN’s 17 Verdensmål er en hjertesag for Globale Seniorer, der i 2017-18 arrangerede en række foredrag om alle disse mål, der skal opfyldes inden 2030 hvis vi skal sikre en bæredygtig fremtid for vores børn og børnebørn.

Hvis du ikke nåede at høre disse spændende foredrag med oplæg af medlemmer af Globale Seniorers Verdensmålsgruppe på det tidspunkt har du nu en unik chance for tilmelde dig et ugelangt kursus på Marielyst Seniorhøjskole udarbejdet i samarbejde med Globale Seniorer.

Fotoplanche mål 13 fra Globale Seniorers udstilling “Kender du Verdensmålene?”


Tilmelding
Lyder det fristende, kan du læse mere om Marielyst Seniorhøjskole og alle deres aktiviteter på https://hojskolenmarielyst.dk
Men tøv ikke for længe. Tilmeld dig kurset her:
https://hojskolenmarielyst.dk/vare/20-2019-fns-verdensmaal-yoga-60erne-d-8-9-14-9/

Mere om indholdet
Et nyt aspekt ved dette højskolekursus er at politikere, embedsfolk og virksomheder, der er i gang med at implementere disse verdensmål lokalt er inviteret for at fortælle hvilke udfordringer og muligheder de møder i deres arbejde for at omsætte målene til virkelighed. Da 193 nationers regeringsledere blev enige om at vedtage de 17 Verdensmål for at sikre en bæredygtig verden med mindre ulighed for os alle på FNs Generalforsamling i september 2015 vedtog de ikke bare en meget ambitiøs og nødvendig plan hvor alle lande skulle gøre en målrettet indsats. De vedtog også at gøre en indsats som haster på grund af klimakrisen.

”Leave no one behind” siger FN om Verdensmålene. ”Don’t get left behind” siger Globale Seniorer til alle danske seniorer. Hvis du gerne vil snakke med dine børn, børnebørn og naboer om hvad der bør gøres for at sikre en bæredygtig fremtid og lære noget mere om disse 17 Verdensmål, ville det måske være en ide at komme på et ugekursus på Marielyst Højskole. Her kan du under hyggelige og sociale former høre gode foredrag om vigtige emner. Du får tid til at reflektere over tingene og diskutere dem med andre kursister fra forskellige steder i landet der kommer med deres lange og forskellige livserfaringer. Sammen kan vi prøve at finde ud af hvad vi kan gøre for at holde lokalpolitikere og os selv til ilden med det fælles mål at sikre en bæredygtig verden med mindre ulighed.

Oplev Danmarks sydligste hjørne

Seniorhøjskolen gengivet fra skolens hjemmeside

Et kursus på Højskolen Marielyst er også en tur til et helt særligt hjørne af Danmark. Højskolen ligger på Sydfalster og har kun 300 meter til Østersøen og Danmarks bedste badestrand med 6 kilometer af det fineste sand. Mod syd er der 15 kilometer til Sydstenen, Danmarks sydligste punkt, og mod nord ligger nogle af Danmarks mest velbevarede skove med en overflod af stendysser og gravhøje. Forår og efterår passerer over 250 millioner trækfugle Falster. Uanset årstiden byder Falster på masser af gode naturoplevelser.

Højskolens kerne er en gammel firlænget bondegård, som i 1906 blev til badehotel – og hvor vi hæger om at bevare stemningen fra badehotellets storhedstid i 20’erne og 30’erne.
I midten af gården er der en lukket gårdhave, og omkring højskolen er der en dejlig park med egen sø.

Alt er i et plan (undtagen kontoret, som ligger på 1. sal) og der er trådløst netværk (wifi) overalt på skolen og teleslynge i spisesal, undervisningslokaler og koncerthuset. Alle værelser har eget bad og toilet. Der er i alt 60 værelser, fordelt på fire værelsesfløje med plads til i alt 84 kursister.

Samtidig med kurset om FN’s verdensmål kører tre kurser på højskolen: Yoga for seniorer, Tilbage til 60’erne og et forberedelseskursus til en rejse til Armenien. Om eftermiddagen og om aftenen er der foredrag og musikalsk optræden af skolens musikalske lærerkorps. Disse arrangementer er åbne for deltagere på alle fire samtidige kurser.

tilbage til mødekalender