EuropaNYT – 2. september 2021

Globale Seniorers Europagruppe indbyder hermed alle medlemmer af Globale Seniorer til det månedlige
EuropaNyt – et debatmøde om 3 aktuelle spørgsmål i Europa, som vi inviterer alle Globale Seniorer til at være med i en debat om. Værten for EuropaNYT er som sædvanligt journalist Ole Aabenhus, tidligere EU-korrespondent for DR i Bruxelles og medlem af GS Europagruppen.

Mødet afholdes den 2. september 2021 kl. 10 – 11:45
Mødestedet er Byens Hus, Hellerupvej 22-26, 2900 Hellerup

Byens Hus ligger 3-4 minutters gang fra Hellerup Station. Lokalet hedder “Store Claus” og ligger på 2. sal; der er elevator.

Til mødet foreslår Ole Aabenhus følgende punkter:
– Afghanistan og os – det lange perspektiv
– Tysk valg
– EU og retsstaten – Polen, Østrig?

Mødeformatet
Møderne ligger fast på den første torsdag i hver måned fra kl. 10 til ca. 12. På grund af Corona restriktionerne har møderne siden marts 2020 været afholdt virtuelt. Nu kan vi heldigvis mødes igen i samme rum: Byens Hus. Mødeværten stiller forslag til de tre emner på mødet og beder samtidig deltagerne sende input til oaa@openhousemedia.dk med de spørgsmål, som de ønsker at sætte fokus på.

Tilmelding
Tilmelding til mødet sker til Nina Ellinger ninaellinger@gmail.com senest onsdagen inden kl. 18.

Om emner for septembermødet 2021 skriver Ole Aabenhus
Vi er alle berørt af situationen i Afghanistan, og der er næppe tvivl om, at sammenbruddet i det hærgede land får konsekvenser for Europa, måske i form af flygtningestrømme, men helt sikkert på det geo-politiske plan. Det gør vi os formentlig alle nogle tanker om. Jeg agter at lægge op med diverse facts.

Og så er der valg søndag den 26. september hos vor store nabo, Tyskland. Kan Armin Laschet klare skærene for CDU? Vinder Olaf Scholz og SPD? Og hvordan kommer De Grønnes Annalena Baerbock ud af valgkampen? Og hvad er koalitionsmulighederne?

Der plejer at være tre emner i EuropaNYT. Jeg ser lige nu på Polens forsøg på at sno sig uden om EU’s krav til en fri dommerstand og også på den dom, der er faldet i Østrigs “Ibizagate”-skandale.
 

Kabul er nu forladt af alle vestlige militære styrker. Foto Joe Burger from Siegburg, Germany, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons.