Et nyt Europa

Et initiativ til en ny Europa/EU gruppe i Globale Seniorer

 
 
Initiativtagere er Nina Ilona Ellinger, Ole Aabenhus og Viggo Brun, der her inviterer til det første møde om den nye arbejdsgruppe:

Tirsdag den 28. august 2018 kl. 13:30 – 15:00
FIC Svanevej 22, 2. sal, 2400 København NV

Mødet er åbent for deltagelse af alle interesserede. Tilmelding er obligatorisk og kan ske på linket herunder:
Online tilmelding

Om baggrunden for mødet
Initiativtagerne skriver selv om mødet og dets baggrund:
– Vi er nogle globale seniorer, der godt kunne tænke os at lære Europa og vores europæiske medborgere bedre at kende. Vi vil gerne blive klogere på vores forskellige historiske, kulturelle, sociale og politiske baggage. Ikke mindst vil vi gerne vide mere om folks hverdag og de vilkår de lever under, Kort sagt vil vi gerne blive klogere på diversiteten og ulighederne i Europa. I sidste ende vil vi prøve at finde ud af hvad vi har til fælles i Europa – og hvilke tanker og forestillinger vi alle gør os om det overnationale EU og om udviklingen i det Europa som vi alle er en del af. Til det formål kunne vi tænke os at arrangere rejser til forskellige europæiske lande og arrangere formelle og uformelle diskussioner i små grupper for at snakke med hinanden – ansigt til ansigt.

-Vi vil gerne lave en EU/Europa-gruppe, der beskæftige sig med mennesker i andre europæiske lande og ikke bare med institutioner i EU, selvom det selvfølgelig også skal have sin plads. Vil du deltage – og være med på at præge hvordan gruppen konkret skal fungere – så kom til vores første møde.

Tanker om aktiviteterne i arbejdsgruppen
Som oplæg til debatten på mødet har Nina, Ole og Viggo også gjort sig tanker om de aktiviteter der kunne finde sted i gruppen. Om det skriver de:
– Den Europæiske Union er både vigtig og nødvendig for vores europæiske lande i disse tider, men samtidig er der enormt brug for at videreudvikle demokratiet i Europa. Som ansvarlige medborgere og europæere vil vi gerne bidrage til at bøde på det demokratiske underskud, som findes i relationerne mellem EU og de europæiske medborgere.

– Globale Seniorer er kendt for at kombinere rejser med informative foredrag. Den tilgang kunne man overføre til en EU/Europa gruppe med vægt på, at rejserne indeholder kortere eller længere besøg hos “almindelige mennesker”. Gennem formelle diskussioner og uformelle snakke kan vi prøve at forstå folk og de vilkår, de lever under i andre dele af Europa bedre. Deltagerne skal gennem diskussioner blive mere bekendte med hinandens opfattelser af vores forskellige kulturelle identiteter og måske også udfordre hinandens holdninger. Hvilke tanker og forestillinger gør vi os om det “overnationale” EU og om det Europa som vi er en del af?

– Man kunne tænke sig at man arbejder med Italien eller Ungarn eller Polen – eventuelt i undergrupper – indkalder diverse foredrag, forsøger at få kontakt til tilsvarende borgergrupper i de pågældende lande og dernæst arrangerer en rejse – evt. med genbesøg fra det pågældende land – for at udveksle meninger og holdninger ansigt til ansigt. Hvilke værdier og meninger har vi til fælles? Og hvad skiller os ad?

– Der er rigtige mange opgaver at tage fat på. I hvert fald bør en EU/Europa-gruppe beskæftige sig med mennesker i andre europæiske lande og ikke bare med EU, selvom det selvfølgelig også skal have sin plads. Flygtningekrisen har afsløret hvor vanskeligt det er for EU-landene at handle beslutsomt og samlet. Denne og andre kriser er endnu ikke løst ordentligt. Som medborgere er det vigtigt at vi, der bor i Europa, lærer at forstå hinanden bedre, at vi erkender egne fordomme og mangel på viden, samt begynder at respektere og have empati med hinanden. EU burde støtte den slags oplyst rejsevirksomhed.

Vil du vide mere kan du kontakte initiativtagerne:
Ole Aabenhus, oaa@openhousemedia.dk, 5353 9524,
Nina Ilona Ellinger, ninaellinger@gmail.com, 2575 1135 og
Viggo Brun, viggobrun@icloud.com, 50223831

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s