Er Kina en global magt? – intentioner, politik, realiteter

Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer inviterer til møde med fokus på spørgsmålet: Er Kina en global magt? Mødet, der har oplæg af Professor Kjeld Erik Brødsgaard, Kina-studier, Copenhagen Business School, afholdes:

Tirsdag den 26. marts kl. 13.00 – 15.00
Danske Seniorer, Griffenfeldsgade 58, 2200 København N

Tilmelding
Alle er velkomne til mødet, men tilmelding er obligatorisk.
Tilmeld dig mødet pr. mail til Nina Ellinger
 
Om mødets tema
Den igangværende handelskrig mellem USA og Kina drejer sig på overfladen om handel, investeringer og IPR rettigheder. I virkeligheden er handelskrigen et udtryk for, at strategien om at gøre ”America great again” kræver, at den kinesiske genrejsning bremses.

Men hvad går den kinesiske genrejsning under navnet ”China dream” ud på? Hvilke globale ambitioner har Kina? Hvorfor taler man om genrejsning og ikke opkomst? Hvad er realiteterne i den megen hype om Kina? Hvorfor omtaler Graham Allison Kina som verdenshistorien største spiller? Er der en reel fare for, at de to lande havner i Thykudids fælde?

Kjeld Erik Brødsgaard er professor i Kina-studier, Department of International Economics, Government and Business, CBS. Han har lige færdiggjort et større værk med titlen “Kina i moderne tid – samfund, økonomi og politik”, der udgives af Hans Reitzels forlag.

tilbage til Mødeoversigten