Efter valget – hvorhen Zimbabwe?

Debatmøde om fremtidsudsigterne for Zimbabwe efter udfaldet af præsident- og parlamentsvalget i sidste måned?

Afrika Kontakt, Globale Seniorer og Seniorer Uden Grænser inviterer til en aften i Zimbabwes tegn, hvor vi fælles får en bedre forståelse af valget og landets fremtid.

Torsdag den 30. august 2018 kl 17 – 19
Afrika Kontakts lokaler, Wesselsgade 2, 2200 København N (tæt ved søerne)

Nyligt hjemvendte valgobservatører fra Afrika Kontakt samt Zimbabwe kender, journalist og forfatter Peter Thygesen kommer med oplæg. Forhenværende direktør for Dansk Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD) og fhv. generalsekretær for Mellemfolkelig Samvirke Bjørn Førde er bidragende ordstyrer.

Debattens baggrund
Den 30. juli gik Zimbabwe til parlaments- og præsidents valg for at vælge landets parlament og præsident. De positive forhåbninger før landets første valg uden Mugabe, blegnede dog hurtigt, da politiet og militæret greb til våben overfor demonstranter og oppositionsaktivister i dagene efter valget. Mindst 6 mistede livet i sammenstød med militæret og flere medier melder om omfattende valgfusk. Fremtiden for Zimbabwe er, som mange gange før, usikker.

Deltagelse
Mødet er offentligt og kræver ingen tilmelding.
Der vil være mulighed for at købe øl og sodavand til billige penge. Overskud fra salg af drikkevarer vil gå til Afrika Kontakts partneres arbejde med at fremme kvinders rettigheder og politiske deltagelse i Zimbabwe.

tilbage til Mødeoversigten