Det digitale innovationskapløb mellem USA og Kina

Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer inviterer til mødet: ”Det digitale innovationskapløb og kampen mellem USA og Kina om det globale førerskab” med oplæg af Bengt Åke Lundvall.

Bengt Åke Lundvall :
Bengt Åke Lundvall er professor emeritus i økonomi ved Aalborg Universitet og er mest kendt for sine arbejder om nationale innovationssystemer. Som inviteret professor ved Tsinghua Universitet i Beijing arbejdede han fra 2004 til 2007 med analyser af det kinesiske innovationssystem.

Tid:     Torsdag den 25. november 2021 kl. 13 – 15
Sted:   Mødelokalet Lodsbåden, FIC/Globale Seniorer, Ramsingsvej 30, 2500 Valby

Globale Seniorer og FIC deler adresse med Serviceforbundet, Ramsingsvej 30, 2500 Valby. Adgangen til Globale Seniorer og til mødelokalerne Lodsbåden og Under uret sker via sideingangen i facaden mod Ramsingsvej. Her er skiltet med FIC og med Globale Seniorer. Ring på klokken til FIC og vent tålmodigt!

Tilmelding
Alle medlemmer og venner af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi vil bede jer tilmelde jer pr. mail til Arne Skov Andersen askov12@hotmail.com senest den 22. november 2021.

Om mødets emne
Bengt Åke Lundvall vil belyse følgende spørgsmål: Hvorfor ser både USA og Kina kunstig intelligens og andre digitale teknologier som afgørende for hvem der etablerer sig som hegemonisk stormagt? Hvilke faktorer afgør dette kapløb og hvordan er stillingen nu? Hvad indebærer de to landes satsning i forhold til Europa og til resten af verden?

Han har for nylig afsluttet sit bogmanuskript om det teknologiske kapløb mellem USA og Kina med fokus på kunstig intelligens. Bogen ser både på statens og på tech giganternes rolle samt på samspil og konflikt mellem de to typer af aktører. Bogens titel er ”The innovation race: Conceptualizing the emerging new world order” og bogen udkommer på Palgrave om ikke så længe med Cecilia Rikap medforfatter.
https://www.palgrave.com/gp/book/9783030894429
 

Stockfoto