Aggressivt diplomati – millioner af mundbind

– forskydninger i den globale orden med udgangspunkt i Kina

 
Globaliseringsgruppen i Globale Seniorer kører aktuelt en møderække som samlet skal beskrive de forskydninger i tilgangen til verdensordenen, som vi kan iagttage idag. Vi taler her om forskydninger som indvarsler radikale ændringer i grundlaget for den orden vi har kendt siden slutningen af 2. verdenskrig. Som led i møderækken har vi valgt at se ind i den kinesiske tilgang til en ændret verdensorden og har som oplægsholder inviteret:

Mette Thunøe
Mette Thunøe er PhD og lektor ved Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Samfund med faget Kinastudier.

Tid: fredag den 2. oktober 2020 kl. 13 – 15
Sted: 3F Chaufførernes Fagforening, Mødesalen Svanevej 22, 2400 NV

Der er adgang til mødesalen gennem porten til Svanevej 22, over gården til højre.
Vi gør opmærksom på, at der stadig er restriktioner, der skal overholdes. Vi skal holde afstand og spritte hænder. Vi beder også deltagerne bruge mundbind når de ikke sidder ved bordene. Altså, mundbind ved ankomst og når man bevæger sig rundt i lokalet.

Tilmelding
Alle medlemmer og venner af Globale Seniorer er velkomne til mødet, men vi beder jer om skriftlig tilmelding pr. mail til globaleseniorer@gmail.com, senest den 30. september. Ved overtegning vil tilmeldte få adgang efter først til mølle princippet.

Præsentation af Mette Thunøes oplæg
Under pandemien har vi set en ny side af Kina, som på en og samme tid har bestået af kamplystne diplomatiske angreb særligt mod USA, distribution af millioner af mundbind og andre værnemider samt store donationer til World Health Organisation. Hvordan skal vi forstå Kinas respons på Covid-19, der både har indeholdt skarpe angreb på udlandet og undertrykkelse af hjemlige kritikere af regimets håndtering af Corona-krisen? Hvordan responderer Kina på den voksende internationale kritik i løbet af pandemien? Spørgsmålene er mange og svarene har betydning for hvordan vi i Europa skal forholde os til en ny geopolitisk situation. I oplægget vil Mette Thunø forsøge at skabe et overblik over hvad der er sket siden Covid-19 først ramte Kina og dernæst resten af verden og se på konsekvenserne for Kinas fremtidige globale position.

Shanghai/China-May.2020: To prevent infection of coronavirus COVID-19 pneumonia, passengers wearing surgical mask sitting in subway train. Foto Robert Way / Shutterstock.com