Ældrerådsvalg og dit velfærdssamfund


steen-aeldreraadsvalg

Steen R. Jeppson

 
 
 
Serviceloven sikrer, at 60+ årige kan vælge et råd, der skal vejlede kommunen i alle spørgsmål vedr. ældre. Der skal stemmes personligt og partilister er ikke tilladt.

Kommunen udsender stemmemateriale med præsentationsmateriale til alle, der er stemmeberettiget. Du skal have adresse i Københavns Kommune og være fyldt 60 år. Der kan stemmes digitalt eller pr. brev. Kandidaterne er opført i alfabetisk rækkefølge og fremgår af den medfølgende kandidatliste.

Har valget betydning?
Tilbagetræknings- og kontanthjælpsreformen vil give problemer for de svagest sikrede, når man ikke selv kan vælge tidspunktet for stop på arbejdsmarkedet. I de kommende år sker ændringer i Kommunernes tilbud til de 75+ årige! Ministeren har udformet vejledningen, men kommunerne skal implementere borgerens rettigheder og pligter! Den offentlige trafik skal omlægges, så den passer til Metroens komme! Der skal bygges nye plejehjem! Du skal have en god pleje i hjemmet, hvis du eller din ægtefælle har behov! Sidst, men ikke mindst, kommer en ny lovgivning vedr. demens! Alle emner, der kan få betydning for hverdagen. Kommunen skal høre ældrerådet før Borgerrepræsentationen træffer beslutning. Erfaring fra arbejdsskadeområdet er godt have når, når Ældrerådet skal afgive høringssvar!

Så brug din stemme ved valget – og sæt gerne X ved mit navn!

9. oktober 2016, Steen R. Jeppson
Medlem af ældrerådet, Globale Seniorer, tidl. medl. af Grafisk Arbejdsmiljøråd.

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s