Retten til livet og ytringsfriheden – i et domstolsperspektiv

Et referat fra Folke- og menneskeretsgruppens møde om sager ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol

 
Den 10. november 2021 holdt Folke- og menneskeretsgruppen i Globale Seniorer et møde med titlen Retten til livet og ytringsfrihed. Kort efter modtog hjemmesiden et referat af mødet fra gruppen, men det er desværre først lykkedes at få det på hjemmesiden dags dato.
 
I Henrik Døckers referat omtales to sager ved menneskerettighedsdomstolen, som blev gennemgået på mødet. En sag om Retten til livet (Artikel 2), der handlede om den vanrøgt som en handicappet rumæner havde været udsat for. Den anden handlede om ytringsfrihed (Artikel 10) og var en aflægger af den såkaldte Pedal Ove sag, hvor to danske journalister i højesteret var dømt for ærekrænkelse i forbindelse med DR-dokumentaren om sagen Politiets blinde øje.

>>>     Læs Henrik Døckers referat fra mødet

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: