”Et kritisk blik på vores udfordringer er vigtigt”

– det sagde Finansministeren da han i går præsenterede Danmarks frivillige status på Verdensmålene på FNs topmøde. Poul Brandrup deltog i mødet og har sendt os en kort beskrivelse af forløbet

 

Fra finansministeriets præsentationsvideo
VPN rapport 2021

I går Onsdag den 14. juli præsenterede finansminister Nicolai Vammen virtuelt Danmarks anden VNR (Voluntary National Review) rapport om arbejdet for at implementere SDG’erne for FNs High Level Political Forum. Derudover var der korte præsentationer ved Rasmus Nordquist som MF’er og en repræsentant for Leave Noone Behind, Danmark.
 

Nicolai Vammen var mere nøgtern i præsentationen end hvad vi ellers har hørt repræsentanter for regeringen/socialdemokratiet være. Der blev stillet spørgsmål og givet kommentarer fra bl.a. Schweiz og Thailand og fra de danske NGO’er (se link nederst). Kommentarerne fra landene var rimelig ukritiske idet Schweiz dog ville høre om den stigende ulighed i Danmark og her refererede til de særligt vanskelige vilkår for ”immigrant groups”. Nicolai Vammen bød de kritiske kommentarer fra de danske NGO’er velkomne og fandt generelt kritiske kommentarer konstruktive.

Poul Brandrup


Poul Brandrup, er dansk NGO medlem (virtuelt) af den danske HLPF delegation (har sammen med flere andre fra Globale Seniorer deltaget i drøftelserne mv. om udarbejdelsen af det danske CSO input til VNR processen).

 
Læs de danske NGO kommentarer her
Se finansministeriets præsentationsvideo

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: