Byg bro mellem generationerne i klimakampen

Niels Johan Juhl-Nielsen anbefaler hjemmesidens besøgende at se Phie Ambos nye dokumentarfilm “70/30”

Annoncering af Phie Ambos “70/30” på cphdox.dk

– Som seniorer hjælper vi ikke de unge yderligere på vej i klimakampen ved blot at slutte op. Vi bør tage samtalerne med dem og bidrage til at bygge bro mellem generationerne. “70/30” dokumentarfilmen kan være et godt sted at starte, siger Niels Johan i sin anbefaling af filmen.

Phie Ambos dokumentarfilm 70/30 med underteksten «Demokratiets kapløb med klimakrisen» havde verdenspremiere på CPH:DOX Filmfestival 2021 den 21. april. Niels Johan har anmeldt filmen på NY TID en norsk kommentaravis/bogmagasin der udkommer ugentligt som nettavis.

>>> Læs Niels Johans anmeldelse i NY TID
>>> Filmen kan ses frem til og med 5. maj på CPH:DOX online

En kommentar

  1. Jeg er helt enig med Niels Johan i at 70/30 kan være en god anledning til en samtale mellem generationer. Måske kunne vi invitere instruktøren i første omgang, og så sener gerne repræsentanter fra de unges organisationer. Instruktøren snarere end aktivisterne, fordi det trods alt er hende, som har formet dokumentaren, som hun har. Og det er efter min mening resulteret i en absolut seværdig film, men også en skuffeende ahistorisk og u(selv)kritisk film, hvor instruktøren (som flere anmeldere har peget på) vælger alt det, der passer ind i hendes fortælling og udelader alt, hvad der ikke passer. Ind imellem synes jeg den fremstår som en overdrevent ukritisk hyldest til især Ida Auken og de unge aktivister – uden at det står helt klart hvilke voldsomme kræfter, de/vi er oppe imod. Og uden at man helt får en fornemmelse af, hvorfor det ikke lykkedes 60’ernes, 70’ernes og 80’ernes bevægelser (altså de unge aktivisters forældre og bedsteforældre) at omveksle den viden og det engagement, som vitterligt fandtes, til politisk kapital og lovgivning. Bortset fra at Danmark ikke fik a-kraft! Bortset fra at det satte gang i et vindmølleeventyr! Bortset fra at det blev en del af bistandspolitikken!

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: