En kærlighedsaffære i udviklingsbranchen

Bjørn Førde udgiver 16. april “Vi tror vi kan måle alt”, en bog om mennesker, miljøer og udviklingssamarbejde i Zimbabwe.

 

Kærlighed ved første blik. Bjørn Førdes foto fra første besøg i Binga Zimbabwe i 1990.

Bjørn Førde har været i udviklings- og demokratibranchen i næsten et halvt århundrede. Hans kærligheds-affære med Zimbabwe startede med republikkens etablering og de store forventninger, og i tre år fra 1992 var han i Zimbabwe som leder af Mellemfolkeligt Samvirkes program i landet.

I 2018 – kort efter Mugabes fald – tog Bjørn tilbage til Zimbabwe for at gense gamle lokaliteter og partnere og stille spørgsmålet: hvad er tilbage? – hvad kom der ud af udviklingssamarbejdet? For mange Globale Seniorer var genstanden for kærligheden et andet udviklingsland, men rigtig mange har taget livtag med de kritiske spørgsmål til udviklingspolitikken. Bjørn giver ikke noget svar på fremtidens udviklingspolitik, men hans Zimbabwe erfaringer kan måske smitte af på det svar, vi selv må give.

>>>    Se Bjørn Førdes egen præsentation af bogen

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: