10 år tilbage til at nå verdensmålene

“We can make it if we run” – sagde finansministeren med et citat af Bruce Springsteen

Nicolai Wammen understregede at Verdensmålene skal være styrende for genopbygningen af samfundet efter Coronakrisen

I går fulgte jeg livestreamingen af høringen i Landstingssalen på Christiansborg: 10 år tilbage.
Det var en både inspireret og inspirerende konference. Hvis man skal koge resultatet ind er det lykkedes for 2030 panelet med rapporten ”Gør Verdensmålene til Vores Mål”, at sætte en dagsorden som har inspireret og udfordret regeringen til at igangsætte arbejdet med en ambitiøs, ny national handlingsplan for arbejdet med FN’s 17 verdensmål. Planen skal ikke bare leve i Finansministeriet, men en hel regering skal tage ansvar og engagere sig, sagde Nicolai Wammen. Handlingsplanen ser han som det kompas der skal tages retning efter når konkret politik sættes i søen.

Finansministeren uddybede både mål og proces med handlingsplanen. Jeg hæftede mig særligt ved, at det ikke kun skal handle om det vi gør godt, men også det vi skal gøre bedre. For mange fattige børn, for mange unge der ikke får en uddannelse og for mange voksne som aldrig vinder fodfæste på arbejdsmarkedet, sagde Wammen. I processen med at udarbejde handlingsplanen inviterer regeringen civilsamfund, organisationer, virksomheder og kommuner til at give input. Et klogt træk, som placerer os som civilsamfund i en konstruktiv position.

Steen Hildebrandt, som er formand for 2030 Panelet, sagde i sit indlæg, at regeringen med ”Vores Mål” rapporten har fået den største gave en siddende regering nogensinde har fået. Nicolai Wammen tog på regeringens vegne imod gaven, og jeg vil spændt følge udpakningen af den og regeringens handlingsplan.

Povl Anker Andersen

>>>      Se streaming af Konferencen
>>>      Læs finansministeriets pressemeddelelse og
>>>      Læs også Steen Hildebrandt tekst “De bæredygtig handlingers årti”

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: