Lokale målepunkter skal bidrage til en bæredygtig verden

af Lene Grønfeldt, Verdensmålsgruppen

Rapporten “Gør Verdensmål til Vores Mål” blev lanceret den 1. september. Den har undertitlen “197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden”, og den er resultatet af en proces, som 2030 panelet satte i gang i foråret 2019.

Vi har tidligere fortalt om projektet, og flere af Globale Seniorer har bidraget med inputs, bl. a. i projektets workshops.

Formand for 2030 panelet Steen Hildebrandt, skriver i forord til rapporten:
“Formålet med Vores Mål-projektet er at bidrage til en mere effektiv implementering af verdensmålene i Danmark. Projektet afsluttes med denne rapport, og herefter begynder det egentlige arbejde med at nyttiggøre projektets resultater, nemlig rækken af forslag til, hvordan man i Danmark kan og bør måle, når man vil arbejde med at realisere verdensmålene, de såkaldte danske målepunkter. Initiativet til Vores Mål-projektet blev taget af 2030-Panelet i 2019. Projektet blev igangsat samme år, og bestod af delprojekterne: Vores Planet, Vores Samfund og Vores Liv. Vores Mål-projektet er verdens første åbne verdensmålsudviklingsprojekt”.

>>>      Hent rapporten “Gør Verdensmål til Vores Mål”

Følg konferencen “A decade for action”
I forbindelse med lanceringen afholder 2030 netværket, Finansudvalgets parlamentariskek arbejdsgruppe for verdensmålene og 2030 panelet en åben konference under overskriften: A decade for action – 10 år tilbage, konference om fremskridt for at nå verdensmålene. Desværre er konferencen overtegnet; men interesserede kan følge den på live TV fra Folketinget.

>>>      Konferencen er onsdag den 9. september kl. 9.00 – 12.30

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: