Støt ældre i fattige og skrøbelige lande

Globale Seniorer har sendt opfordring til udenrigs- og til udviklingsministeren om støtte ift. Corona pandemien

 

Syrian Expatriate Medical Association informerer og uddeler sunhedsartikler i en flyftningelejr i Idlib, Syrien. Foto SEMA

Maria Justiniano, skriver til hjemmesiden:
– GS har I samarbejde med HelpAge rettet en henvendelse til udenrigsminister Jeppe Kofod og udviklingsminister Rasmus Prehn for at gøre opmærksom på sårbare grupper, der er særligt udsatte i forbindelse med Corona virus. En sådan sårbar gruppe er ældre mennesker. Ikke blot i Danmark, men også i udviklingslandene.
Vi synes det er vigtigt at Danmark lever op til sit internationale ansvar. Der bliver brug for ekstra støtte til de fattigste lande, som har utilstrækkelige sundhedssystemer, der ikke kan håndtere en Coronaepidemi.

Vi ved, at det netop nu diskuteres i udenrigsministeriet hvordan pengene skal kanaliseres til udviklingslandene. Hvilke lande skal tilgodeses og hvilke organisationer skal være med til sikre at Corona epidemien volder mindst skade. Danmark giver allerede en stor del af sin bistand gennem multilaterale FN organisationer, og man kan forestille sig, at en stor del af hjælpen vil gå til lande, hvorfra man kan forvente en stigende migration.

Maria Justiniano

>>>      Læs henvendelsen til ministrene

HelpAge er en international paraplyorganisation med 154 NGO’er fra 85 lande som medlemmer. Globale Seniorer er medlem af HelpAge og henvendelsen til ministrene er led i en kampagne i den europæiske gren af netværket.

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: