Den tyrkiske invasion i Syrien kræver et svar fra Europa

I sit debatindlæg opfordrer Povl Anker Andersen EU og de europæiske statsledere til at træde i karakter overfor Tyrkiet. En tyrkisk militær aktion i Syrien vil destabilesere hele regionen og uden et stærkt europæisk svar vil vi svigte den kurdiske milits YPG, der var vestens vigtigste allierede i konflikten i Syrien.

Læs Povl Ankers debatindlæg: Europa må træde i karakter overfor Tyrkiet

En kommentar

  1. Tak for et godt indlæg. Situationen i Syrien er et lærestykke i, at Europa ikke længere kan klare sig uden selvstændig udenrigspolitik, og hvis EU vil være en organisation, hvor demokrati er et kernebegreb, må menneskeret og selvbestemmelsesret være kernebegreber i udenrigs- og sikkerhedspolitikken.

    Vi burde have grebet ind i Syrien fra start, i det mindste med en no-fly zone som i Irak.

    Som det ser ud i dag, med Tyrkiet på vej ind over grænsen, er der formentlig ikke andre veje at gå end at give Rusland rollen som en ny tids store mægler i Mellemøsten og forsøge at påvirke den proces, der så går i gang. Så meget for en forfejlet amerikansk politik med Europa som halehæng!

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: