Universel sundhedsdækning for alle!

I dag lancerer Help Age International rapporten “Global Age Watch Insight” i FN i New York

Et pensionistægtepar fra Kibera i Kenya, hvor Globale Seniorer har samarbejdet med Kibera Daycare Center

Det sker på den 12. december, som FN har udnævnt til “Universal Health Coverage Day”, efter generalforsamlingen i 2012 i en resolution opfordrede alle lande til at indføre universel sundhedsdækning, så alle har adgang til sundhedsydelser af god kvalitet og til at betale.

HelpAges’ rapport “Global Age Watch Insight” er offentliggjort på deres nye website Global AgeWatch.

Rapporten ser på ældre menneskers ret og adgang til sundhedsydelser og viser at denne ret i mange lande nægtes ældre mennesker. Rapporten viser samtidigt at indførelse af universelle sundhedsydelser, som vi kender det fra Danmark, kan bidrage til at forhindre at ældre menneskers udelukkes af samfundet. Rapporten har data om forholdene i 12 lande i Afrika, Asien, Mellemøsten, Europa og Latinamerika.

I 2013 offentliggjorde HelpAge International for første gang Global AgeWatch Index med data om ældres livskvalitet globalt. Index’et blev brugt til at presse regeringer verden over til at forbedre deres politik på ældreområdet. I dag har politikere og beslutningstagere brug for specifikke politiske anbefalinger relateret til aldring og ældre mennesker. Der er brug for nationale og regionale analyser af de konkrete forskelle og uligheder, der opstår når befolkningen ældes. Erfaringer, som påvirkes af køn, handicap, geografisk placering og andet. HelAge International - logo

Globale Seniorer er medlem af Help Age International

>>>      Download rapporten: Global Age Watch Insight

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: