Støt menneskerettighederne

I dag, den 10. december, er det FN’s internationale dag for Menneskerettighederne

 
Der er mere end nogensinde brug for at markere støtte til Menneske-rettighederne, der i dag 70 år efter deres fødsel er udfordret overalt. Desværre også i Danmark, hvor den siddende regering ligefrem har formuleret en politik for at udfordre grænserne for menneskerettighederne, og alene på retorikken for længst har overskredet den.
 
Fokus på ældres rettigheder
Globale Seniorer har valgt at markere dagen ved at sætte fokus på ældres rettigheder.
Arbejdsgruppen om global ældrepolitik har udarbejdet et positionspapir: Om ældre mennesker og verdensmålene. Formålet er at synliggøre de behov der skal dækkes for at ældre mennesker får opfyldt FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig global Udvikling.

Globale Seniorer støtter, at der i FN-regi udarbejdes en konvention for ældre mennesker. Vi følger derfor det arbejde der gøres i FN’s arbejdsgruppe om aldring og har i papiret opsummeret de basale rettigheder, som vi mener skal sikres af en konvention for ældre menneskers rettigheder.

>>>      Læs GS’ positionspapir: Om ældre og Verdensmålene

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: