Hvad skete der på sommerens FN-møde om ældres rettigheder

Maria Justiniano har sendt hjemmesiden et indlæg om sommerens møde i FN’s åbne arbejdsgruppe om ældres rettigheder. Maria bygger sit indlæg på referater fra FN og fra vores samarbejdspartnere Help Age International og AGE Platform Europe, som har delt materiale og vurderinger fra mødet med Globale Seniorer.
 
Maria oplyser i sit indlæg, at Globale Seniorer nu er akkrediteret FN’s arbejdsgruppe og dermed kan give skriftlige input til møderne og selv deltage. Hun oplyser også at Globale Seniorer, sammen med det danske CSO-samarbejde for at fremme en ældrekonvention, har henvendt sig til ældreminister Thyra Frank om et møde.

Mødet i FN’s arbejdsgruppe om ældreforhold i 2019 får temaerne: Social sikkerhed (herunder forsørgelse) og Livslang læring (uddannelse, træning og kapacitetsbygning). Det er op til civilsamfundets organisationer at sikre at vi herhjemme får en debat blandt ældre om temaerne og at regering og kommuner lægger seriøse kræfter i at følge op på processen i FN’s arbejdsgruppe om ældres rettigheder.

>>>      Læs Marias indlæg Voksende støtte til en ældrekonvention

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: