Løber Danmark Erdogans ærinder?


 
 
 
 
 
Anholdt efter 20 års politisk asyl i Tyskland ved indrejse via Rødbyhavn
 
Foto: Andrys Stienstra CC BY-NC-SA 2.0
 

Dansk politi har på en Interpol arrestordre tilbageholdt en Tyrkisk statsborger med Asyl i Tyskland, da vedkommende ankom til den danske grænse via færgen til Rødbyhavn.

Globale Seniorer var i juni medarrangør af konferencen Tyrkiets valg – og europæernes ansvar. Arrangørerne har som opfølgning henvendt sig til de tre politiske indledere på konferencen Michael Aastrup, Mogens Lykketoft og Søren Søndergaard, og har opfordret dem til at følge sagen og sikre at den anholdtes menneskerettigheder ikke krænkes.

Vi frygter at Erdogan regimet misbruger det internationale politisamarbejde til at undertrykke de politiske frihedsrettigheder for en kurdisk modstander af regimet. Vores frygt er baseret i erfaringer fra tidligere sager (se henvendelsen). Vi håber at et politisk fokus på sagen kan bidrage til at sikre den pågældendes rettigheder efter Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Sagen vil blive behandlet ved retten i Nykøbing Falster den 10. august i år.

>>>      Læs henvendelsen til Michael Aastrup, Mogens Lykketoft og Søren Søndergaard

En kommentar

  1. Hvor er det trist, hvis Danmark arresterer en asylansøger på Tyrkiets opfordring. Hvor er så demokratiet og menneskerettigheder??

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: