Lokale indsatser – globale organiseringer

Debat med to generalsekretærer – Mie Roesdahl fra Oxfam/IBIS og Tim Whyte fra Mellemfolkeligt Samvirke/actionaid

 
Debatmøde i Globale Seniorer:

Torsdag den 8. februar kl. 16 – 18
Sted: FIC, Svanevej 22, 2. sal, 2400 Kbh. NV
 
 
 
Engang var IBIS og MS rent danske organisationer, med egne kontorer i mange udviklingslande, med danskere udsendt som udviklingsarbejdere eller rådgivere til partnere i deres programlande. I dag er situationen en anden. IBIS er medlem af Oxfam, og MS er en del af actionaid.

Vi spørger de to generalsekretær, hvorfor det var nødvendigt at bryde med den danske forankring; hvordan organisationen fastholder en dansk identitet, når den bliver en del af en global virksomhed; hvad man især får tilført fra sin nye globale familie; og hvad man selv tilfører den nye familie? Efter korte oplæg fra Mie og Tim bliver der lejlighed til at stille spørgsmål og diskutere med oplægsholdere og andre mødedeltagere.

Alle er velkomne. Tilmelding pr. mail til globaleseniorer@gmail.com er obligatorisk.

En kommentar

  1. Mange hilsner fra Syd, hvor jeg pt opholder mig. I tager et af mine top ti temaer op til kritisk debat og det er meget vigtigt. Jeg har jo taget hele rejsen fra at få en dansk afdeling af en international føderal organisation gjort gradvist uafhængig af moder-organisationen med hovedsæde i Geneve til styrkelse af dansk forankring og ville gerne have været en flue på væggen på jeres møde eller haft mulighed for at følge jer live på internet. Ja, jeg taler om dansk WUSs vækst som dansk organisation i begyndelsen af 70erne, der jo blev grundlaget for IBIS’ senere vækst, nu går trenden den anden vej fra det lokale til det globale. Nogen vil sige at tiderne er anderledes, det tror jeg ikke er den eneste forklaring.Imidlertid er det vitalt at få gennemlyst plusser og minusser inden alt arvesølvet er sat på auktion og den danske bilaterale bistand forsvinder.
    Held og lykke med debatten
    Mh
    Klavs Wulff
    Pt El Salvador

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: