Ali kæmper for trafiksikkerhed i Iran

I Mashhad mødte Globale Seniorer Ali fra NGO’en Road Safety Pioneers. Kontakten til Ali kom i stand via en fælles danske bekendt i det globale NGO-netværk for trafiksikkerhed. Det var ikke muligt at komme i kontakt med en iransk NGO tættere på Globale Seniorers interesseområde.
 

Til Globale Seniorer,
Road Safety Pioneers er registreret som NGO i den nordøstlige provins i Iran. Der er tale om en ganske lille NGO med ca. 10 aktive medlemmer. Ali, der er drivkraften, er til daglig ansat i provinsens trafikadministration i hovedbyen Mashhad med ca. 4. mio. indbyggere. Da han studerede til ingeniør for 12 – 15 år siden, provokerede det ham, at Iran relativt set lå højest i verden med ca. 10.000 dødsofre om året.

Ali fortæller, at han har opbakning fra sin chef i administrationen. Road Safety Pioneers har haft et vist held med at få økonomisk støtte fra forsikringsselskaber og transportfirmaer til deres projekter, der især er henvendt til unge i 4. – 6. klasse og lærere på skolerne.

Ali mener, at NGO’en har været i stand til at sætte aktiviteter i gang i et samarbejde mellem myndigheder, institutioner og andre, som ellers ikke ville blive sat i gang.

Set med danske øjne er det en atypisk NGO med meget få og ikke betalende medlemmer. ”Kontingentet” er de enkelte frivillige arbejdsindsats, som Ali udtrykker det. Den arbejder på et område, hvor behovet for en øget indsats er stort og anerkendt af myndighederne. Og den gør det i samarbejde med myndighederne. Ali er opmærksom på, at myndighedernes velvilje mod NGO’en hurtigt kan skifte, hvis dens aktiviteter for eksempel bliver mere omfattende og involverer større grupper.

Venlig hilsen
Arne Skov Andersen
25. oktober

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: