Pas på menneskerettighederne

10. december er FNs Menneskerettighedsdag

 
the-origin-of-the-universal-declaration-of-human-rights-1-728
Dagen er blevet fejret siden 1948, hvor FN’s Menneskerettighedserklæring blev underskrevet af 48 medlemslande. Desværre er konventionerne i dag i politisk modvind – især i de rige lande – både herhjemme og i mange andre af de 48 lande, som i sin tid var ihærdige fortalere for konventionerne.

Globale Seniorers næstformand, Maria Justiniano, benytter menneskerettighedsdagen til at pege på, at ældres rettigheder ikke må blive offer for den stigende nationalisme og modstand mod internationale konventioner og bindinger. Ældres rettigheder bør på linje med kvinders, indfødte folks, flygtninges, handicappedes og børns rettigheder beskyttes af en konvention.

Maria skriver, at vi som et netværk af aktive ældre med et globalt udsyn, har en forpligtelse til at arbejde for en konvention. Både for at sikre rettighederne for ældre i uviklingslandene og for de ældre i Danmark. Desværre har den danske regering en helt anden opfattelse og ønsker ikke en konvention.

>>>    Læs Marias synspunkt og information om arbejdet for en ældrekonvention i FN
>>>    Følg Marias opfordring til konkret støtte til ældre i Kibera, Kenya

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: