FN ser på ældres rettigheder

kibera-containeren-2Maria Justiniano
skriver her om de aktuelle initiativer i FN omkring ældres vilkår og rettigheder

 
 
 
 
 
Vidste du, at FN har udpeget en uafhængig ekspert, Rosa Kornfeld-Matte, til at se på ældres rettigheder verden over?
Vidste du, at FN for flere år siden nedsatte en arbejdsgruppe, der skulle diskutere ældres rettigheder – og komme med forslag til hvorvidt der skal udarbejdes en international konvention for ældre – eller om ældres rettigheder er dækket tilstrækkeligt af de eksisterende konventioner?
Vidste du, at Danmarks officielle holdning til en international konvention er, at ”ældres rettigheder er fint dækket ind allerede” – og dermed ikke støtter en sådan konvention.

Nu har FN’s højkommissionær for menneskerettigheder så netop offentliggjort sin rapport efter flere års undersøgelser i forskellige lande verden over, og hendes konklusioner er:

  • Ældre mennesker har en række særlige udfordringer med at få opfyldt deres rettigheder, og disse udfordringer bør der gøres noget ved omgående.
  • Selvom Madrid internationale Handlingsplan fra 2002 (MIPAA) har inspireret mange lande til at forbedre forholdene for ældre, så er den ikke tilstrækkelig til at sikre ældres rettigheder
  • Lande bør øge deres indsats med at styrke ældres rettigheder og med at overveje de forskellige forslag, der er fremkommet; herunder især udarbejdelse af en konvention for ældres rettigheder
  • Forhåbentlig vil FN’s arbejdsgruppe snarest forlægge et forslag, der indeholder et retsligt instrument som kan fremme og beskytte ældres rettigheder og værdighed.
  • Det er vigtigt, at der bliver skabt enighed på dette område så knap en milliard ældres rettigheder bliver beskyttet verden over

Maria Justiniano

>>>     Læs hele rapporten fra FN’s uafhængige ekspert

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: