Den skrøbelige våbenhvile i Syrien

For et par dage siden citerede nyhedsbureauerne det russiske forsvarsministerium for at påstå 199 amerikanske brud på våbenhvilen i Syrien. Oprørsgrupperne påstod omvendt at russerne undergraver våbenhvilen. Begge forbereder deres positioner i forhold til et eventuelt sammenbrud. Våbenhvilen af 9. september er ekstremt skrøbelig.

Konferencen om Tyrkiet og Syrien
Samme dag som våbenhvilen blev indgået var over 100 deltagere mødt frem i Fællessalen på Christiansborg til konferencen: Tyrkiet og Syrien – i den aktuelle sikkerhedspolitiske situation.

Per Bo, formand for Globale Seniorer indleder konferencen på arrangørernes vegne

unnamed

Oplægsholderne opridsede tilsammen det utroligt komplekse og fastlåste konfliktbillede og de så meget pessimistisk på udsigterne til fred i området og spåede en lang periode med fortsat krig. Ingen troede heller, at en eventuel aktuel våbenhvile ville vare længe. Kurdernes situation er stadig presset, og de to internationale oplægsholdere gjorde rede for situationen, hvor kurderne blandt andet er klemt af et samspil mellem ISIS og Tyrkiet. De pegede samtidig begge på den løsning der realiseres med at opbygge en administration i Rojana i Syrien på et sekulært, demokratisk og multietnisk grundlag.

En forsigtig optimisme kom til sidst, i opsummeringen af konferencens debatter, her sagde Karsten Fledelius, formand for Den Danske Helsinki-Komité, at han øjnede spæde tegn på, at den russiske position ville komme i bevægelse.

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: