Fra en lyttepost i FN

UN PGA meetingGlobale Seniorers studiegruppen i New York havde torsdag den 7. april et møde med formanden for FNs Generalforsamling Mogens Lykketoft, som gav en omfattende og grundig analyse af FN’s muligheder og udfordringer og betydningen af vedtagelsen af de 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Lykketoft fortalte blandt andet om den ny proces, hvor generalforsamlingen for første gang skal holde åbne møder med kandidaterne til posten. Om det vil styrke FN afhænger blandt andet af, om generalforsamlingens 193 medlemmer kan samles om en politisk prioritering og krav til kandidaten.

Ud over spørgsmålet om valget af ny generalsekretær havde Lykketoft mange andre iagttagelser at formidle til gruppen. En del er beskrevet i Lene Grønfeldts postkort fra mødet (følg link herunder). Studiegruppen har med mødet med generalforsamlingens formand sluttet sin mission i New York, men arbejdet for verdensmålene og FN vil blive fortsat når gruppen vender hjem.

>>>     Læs Lenes postkort

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: