FN’s verdensmål:

Kan vi sikre kommende generationers rettigheder
– i de beslutninger vi træffer i dag!

 
 
IMG_1964Globale Seniorers generalforsamling vedtog torsdag den 17. marts et åbent brev til regering og folketing. I henvendelsen husker Globale Seniorer politikkerne på, at de har forpligtet sig til en indsats for at nå FN’s 17 verdensmål.
Kravet til politikkerne er at målene skal behandles som et sammenhængende hele, at der skal udarbejdes en national handlingsplan og at befolkningen skal inddrages i processen.

>>>     Læs hele udtalelsen

Future GenerationsEn ny ombudsinstitution?
Samtidig rejser Globale Seniorer spørgsmålet om hvordan man sikrer de fremtidige generationers rettigheder i forhold til spørgsmål som et rent miljø, en lige adgang til klodens ressourcer og bevarelse af biodiversiteten.
      Af bitter erfaring ved vi, at vores nuværende demokratiske system er mindre velegnet til at tage vare på de langsigtede interesser. Derfor opfordrer vi til at undersøge, hvilke muligheder der er for at udbygge det institutionelle system så det sikrer de nuværende generations ansvarlighed overfor de kommende. Debatten føres globalt og flere lande har ombudslignende institutioner, der på forskellig vis varetager de kommende generationers interesser. Det gælder f.eks. Finland, Schweitz og Tyskland.
Opgaven med at gennemføre verdensmålene for en bæredygtig udvikling gør dette spørgsmål top aktuelt, Hvordan vil politikerne fremover sikre de kommende generationers rettigheder?

>>>     Læs mere om generalforsamlingens beslutninger

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: