En historisk klimaaftale i Paris

COP21 logo

Klokken 19:29 lørdag den 12. december slog den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, hammeren med det grønne COP 21 logo i bordet og konstaterede: – jeg ser ingen modstand, aftalen er vedtaget.

Med det indgik 195 lande en forpligtende klimaaftale. Aftalen forpligter til at holde den globale opvarmning under 2 grader, og selvom det ikke bliver realiseret med landenes nuværende indmeldinger om målene for deres klimaindsats, er aftalen et historisk vigtigt skridt. Dels fordi landende er forpligtet af de mål de melder ind, men ikke mindst fordi alle lande er med i aftalen. Aftalen er dermed en sejr for FN og dets evne til at forene det internationale samfund omkring globale mål. Aftaleparterne mødes igen i 2018 for at overvåge, hvordan det går med at opfylde målene.

Aftalen indgåelse sikrer langt fra den nødvendige klimaindsats, men den er et vigtigt redskab der kan følges op med politisk pres fra både regeringer og civilsamfunds-organisationer. Aftalen vil de kommende år sætte nye mål og muligheder for forskning og erhvervsliv.

>>>      Læs klimaaftalen fra COP 21 Paris

Også i Globale Seniorer vil vi i løbet af 2016 beskæftige os indgående med de nye muligheder som klimaaftalen tegner. Det gør vi på kurset Seniorer og globalisering på Seniorhøjskolen Nørre Nissum i marts måned i år og senere på studieturen til New York.

cdp_podium_758

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: