Er der plads til flere ældre på arbejdsmarkedet?

Omkring 60 deltagere var med da FIC og Globale Seniorer den 29. oktober holdt debatmøde om ældre i Europa under sparepolitikken.

Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, lagde ud med at placere de danske pensionister i forhold til resten af Europa. Både i forhold til den relative indkomst for pensionister og det forventede antal leveår er Danmark langt fra førerfeltet i EU landene. Bjarne Hastrup viste videre hvordan Danmark med tilbagetrækningsreformen har bremset væksten i antallet af pensionister og dermed afmonteret den demografiske udfordring. – Om det så virker, bliver afgjort af, om det kan lykkes at skabe et langt mere rummeligt arbejdsmarked, sagde Bjarne Hastrup.

Grækenlandskenderen, Sigurd Gøth, gav mødet sine personligt oplevede indtryk af livet for de ældre grækere under krisen. Derefter fulgte Direktør i FIC, Claus Larsen-Jensen, med en status over EU’s indsatser og kompetence på ældreområdet. Mødet blev sluttet af med en debat efter postdoc Aske Juul Lassens præsentation af begrebet aktiv aldring, der efter hans opfattelse både er vejen til den ”gode alderdom” og en motor for besparelser. Oplægsholdernes præsentationer kan downloades herunder.

Fra GS mødet Ældre i Europa 1 29-10-2015
>>>  Bjarne Hastrups præsentation
>>>  Claus Larsen-Jensens præsentation
>>>  Aske Juul Lassens præsentation

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: