Kvindernes internationale kampdag

70 årig fra TanzaniaDen Internationale Kvindedag blev grundlagt på et internationalt, socialistisk kvindemøde i København i 1910. Mødet ønskede, at dagen skulle bruges til at kæmpe for kvinders stemmeret og arbejderkvinders rettigheder. Siden er der kommet andre temaer til: lige adgang til uddannelse, jobs, lige løn og bekæmpelse af vold mod kvinder.

På trods af fremgang siden starten er der fortsat grund til at holde kvindernes internationale kampdag. Mange kampe skal endnu tages, både globalt og herhjemme. Men heldigvis er kvinder over hele verden i dag bevidste om deres eget værd og deres rettigheder, og de er bevidste om at støtte hinanden.

Kvinden på fotoet er fra Tanzania, hun er ca. 70 år, hendes børn er døde, men hun har ansvaret for 6 børnebørn. Hun har sammen med 4 andre kvinder kæmpet sig adgang til et lille stykke jord fra kommunen, hvor de dyrker grøntsager, der kan brødføde dem og sikre børnenes skolegang. Hun er en god rollemodel for andre kvinder – og mon ikke hendes børnebørn tager kampen videre når de bliver voksne for pigers ret til uddannelse og kvinders ret til respekt?

Lad os bruge dagen til at støtte og fejre alle kvinder rundt om i verden, der kæmper for at få adgang til deres rettigheder.

Maria Justiniano, 8. marts 2015

>>> Læs mere om Den Internationale kvindedag på HelpAges’ hjemmeside

Skriv en kommentar eller relateret information

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: